Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 3g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 106g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 250g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 3g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 21g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |