Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka. Paprykę, ogórki, szynkę i szczypiorek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu. Całość udekorować szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Źródło: olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 3g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 535g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 340g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 30g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 50g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mąka orkiszowa | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 100g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 125g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 150ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |