Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Cebula | 220g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 500g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 75g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Marchew | 180g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Por | 50g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 80g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziele angielskie | 1g |
![]() |