Darmowa dieta 2300 kcal nr 97581



Śniadanie


Jaglanka z borówkami
531 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 19.85 g T: 19.43 g W: 74.04 g (BŁ: 9.01 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

14   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Jaglanka na mleku roślinnym
326 kcal
Łączna waga porcji: 354g.

B: 5.97 g T: 4.57 g W: 66.86 g (BŁ: 2.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

8   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jaglanka na mleku roślinnym: Jaglanka na mleku roślinnym : Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem. Odczekać 2-3 minuty. Zlać wrzątek i przelać kaszę na sitku zimną wodą. Tak przygotowaną kaszę ugotować.


Obiad


Placuszki z kaszy manny
600 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 25.24 g T: 9.66 g W: 105.73 g (BŁ: 4.44 g)

Wegetariańskie  

30   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszkę namoczyć w połowie szklanki mleka. Gdy spęcznieje to dodaj jajko, ugniecionego widelcem banana i smaż na suchej patelni na małym gazie pod przykryciem. Gdy są gotowe posyp borowkami i serkiem homogenizowanym waniliowym.


Podwieczorek


Kanapka z masłem, kabanosem i rzodkiewką
438 kcal
Łączna waga porcji: 240g.

B: 14.07 g T: 19.59 g W: 57.87 g (BŁ: 11.07 g)



33   13

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i kawałki kabanosa.


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2256 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 84.47 g
Tłuszcz: 61.11 g
Węglowodany: 361.45 g (w tym błonnik: 33.73 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 120g     3,36 zł (6,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Jaja kurze całe 110g     0,77 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Kabanosy z kurczaka 30g     1,71 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 54g     0,52 zł (3,39 zł)
Kasza manna 80g     0,60 zł (2,99 zł)
Mak niebieski 10g     0,31 zł (6,29 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Migdały 10g     0,85 zł (8,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 365ml     1,27 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rzodkiewka 90g     1,87 zł (2,49 zł)
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Wiórki kokosowe 6g     0,12 zł (3,99 zł)



×