Darmowa dieta 2300 kcal nr 98527



Śniadanie


Omlet z pieca na słodko
479 kcal
Łączna waga porcji: 401g.

B: 24.55 g T: 16.36 g W: 61.6 g (BŁ: 5.81 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

36   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.

Autor: qba100



Drugie śniadanie


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Kurczak curry
659 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 56.68 g T: 13.71 g W: 80.05 g (BŁ: 5.05 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

57   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, polewamy sosem sojowym i smażymy na rozgrzanym oleju. W międzyczasie przygotowujemy kaszę kuskus według przepisu na opakowaniu. Pod koniec smażenia kurczaka dodajemy ugotowaną kaszę, posypujemy całość curry, polewamy sokiem z cytryny i mieszamy.


Podwieczorek


Kanapka z masłem, kabanosem i rzodkiewką
438 kcal
Łączna waga porcji: 240g.

B: 14.07 g T: 19.59 g W: 57.87 g (BŁ: 11.07 g)



33   13

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i kawałki kabanosa.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2288 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 110.46 g
Tłuszcz: 74.54 g
Węglowodany: 316.58 g (w tym błonnik: 41.7 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Curry 3g     0,20 zł (1,69 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 150g     1,05 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Kabanosy z kurczaka 30g     1,71 zł (9,99 zł)
Kasza kuskus 100g     1,46 zł (4,39 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Malina 50g     1,00 zł (9,99 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka ryżowa 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 90g     1,87 zł (2,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Sos sojowy jasny 20g     0,56 zł (4,19 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×