Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 950g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 80g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Woda | 200ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |