1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 2g |
![]() |
|
Banan | 480g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 20g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Ksylitol | 10g |
![]() |
|
Malina | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 60g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka ziemniaczana | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Szpinak | 120g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |