Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cebula | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dynia | 110g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 140g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Marchew | 140g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 300g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |