1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 195g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |