Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 120g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 60g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 75g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 110g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sok anansowy | 150g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |