Darmowa dieta 2400 kcal nr 3227



Śniadanie


Kanapki z pesto
413 kcal
Łączna waga porcji: 260g.

B: 10.33 g T: 9.71 g W: 78.43 g (BŁ: 13.58 g)

Wegetariańskie  

49   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Drugie śniadanie


Sałatka z awokado i kurczakiem
574 kcal
Łączna waga porcji: 540g.

B: 27.44 g T: 43.14 g W: 23.2 g (BŁ: 8.48 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

43   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Sałatę rwiemy na małe kawałki, awokado kroimy w kostkę, pomidory na pół, cebulę drobno siekamy. Całość polewamy oliwą, doprawiamy i mieszamy.


Obiad


Kurczak po hawajsku
612 kcal
Łączna waga porcji: 522g.

B: 30.6 g T: 4.31 g W: 119.32 g (BŁ: 12.27 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

59   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka i ananasa kroimy w kostkę i kładziemy na głęboką patelnię. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, doprawiamy pieprzem, solą i chilli, a następnie zalewamy sokiem i gotujemy pod przykryciem. Pod koniec dodajemy keczup i mieszamy. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu i podajemy na talerzu, polany zawartością patelni.


Podwieczorek


Koktajl z kiwi i ananasa (z mlekiem ryżowym)
325 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 3.48 g T: 5.38 g W: 70.58 g (BŁ: 8.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2378 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 82.62 g
Tłuszcz: 80.29 g
Węglowodany: 359.08 g (w tym błonnik: 52.57 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 220g     2,20 zł (7,99 zł)
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Cebula 20g     0,05 zł (1,89 zł)
Cebula czerwona 60g     0,28 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Keczup (ketchup) 30g     0,42 zł (5,29 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mielona papryka chilli 2g     0,18 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 20g     2,22 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory koktajlowe 120g     1,68 zł (3,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Sałata masłowa 130g     4,63 zł (4,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sok anansowy 150g     0,90 zł (2,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×