Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 480g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 200g |
![]() |
|
Schab bez kości | 200g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 75g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |