Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 35g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 90g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |