Darmowa dieta 2500 kcal nr 109552



Śniadanie


Bułka grahamka z łososiem i pomidorem
594 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 36.8 g T: 11.36 g W: 92.36 g (BŁ: 12.46 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

27   12

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Łososia położyć na kanapce. Podawać z pomidorem


Drugie śniadanie


Owsianka z masłem orzechowym, daktylami i jabłkiem
550 kcal
Łączna waga porcji: 510g.

B: 20.69 g T: 18.71 g W: 79.71 g (BŁ: 9.6 g)

Wegetariańskie  

30   32

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.



Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
932 kcal
Łączna waga porcji: 336g.

B: 19.62 g T: 41.52 g W: 120.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

53   33

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2530 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 87.88 g
Tłuszcz: 89.34 g
Węglowodany: 359.76 g (w tym błonnik: 32.92 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bułka grahamka 150g     2,05 zł (2,67 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Daktyle suszone 10g     0,32 zł (3,19 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 180g     0,79 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Masło orzechowe 20g     0,71 zł (11,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mąka kukurydziana 96g     0,34 zł (3,59 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 200g     1,06 zł (3,99 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)
Łosoś, wędzony 100g 0,00 zł (0,00 zł)



×