Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bułka grahamka | 150g |
2,05 zł
(2,67 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Daktyle suszone | 10g |
0,32 zł
(3,19 zł) |
|
| Dynia | 250g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Gałka muszkatołowa | 1g |
0,13 zł
(1,29 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
| Jabłko | 180g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
| Masło orzechowe | 20g |
0,71 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 96g |
0,34 zł
(3,59 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory | 200g |
1,06 zł
(3,99 zł) |
|
| Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
| Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |