Darmowa dieta 2500 kcal nr 112408



Śniadanie


Owsianka z bananem, migdałami i suszoną żurawiną
544 kcal
Łączna waga porcji: 387g.

B: 17.95 g T: 15.59 g W: 87.4 g (BŁ: 8.46 g)

Wegetariańskie  

39   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Płatki przelewamy na sitku wrzątkiem i zalewamy zimnym mlekiem lub gotujemy na mleku, jeśli wolimy na ciepło.
  2. Dodajemy pokrojonego banana, migdały i suszoną żurawinę.


Drugie śniadanie


Soczewica czerwona z indykiem i szparagami
561 kcal
Łączna waga porcji: 650g.

B: 43.39 g T: 19.32 g W: 58.82 g (BŁ: 10.18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

12   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Obiad


Racuchy jaglane z gumijagodami
974 kcal
Łączna waga porcji: 508g.

B: 17.66 g T: 38.34 g W: 152.78 g (BŁ: 25.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

24   74

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Wymieszaj w miseczce składniki: wodę, nasiona chia, ksylitol, mąkę jaglaną, umyte czarne porzeczki (mogą być roztopione porzeczki z mrożonki).
  2. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy.
  3. Płynne ciasto na racuchy nakładaj łyżką na rozgrzaną patelnię, formując małe placuszki.
  4. Smaż racuchy z obu stron do uzyskania jasnobrązowego koloru.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2533 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 89.77 g
Tłuszcz: 91 g
Węglowodany: 366.55 g (w tym błonnik: 54.56 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 100g     0,50 zł (4,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Ksylitol 28g     1,45 zł (12,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Migdały 15g     1,27 zł (8,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 200ml     0,70 zł (3,49 zł)
Mąka jaglana 120g     1,44 zł (11,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Polędwica z indyka 120g     5,64 zł (7,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Porzeczki czarne 220g     2,93 zł (5,99 zł)
Płatki owsiane 60g     0,39 zł (3,29 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 70g     1,04 zł (5,19 zł)
Suszona żurawina 12g     0,48 zł (7,99 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 225ml 0,00 zł (0,00 zł)



×