Darmowa dieta 2500 kcal nr 1376



Śniadanie


Owsianka z figami
506 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 19.39 g T: 21.15 g W: 62.57 g (BŁ: 6.77 g)

Wegetariańskie  

10   44

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.



Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
534 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 23.6 g T: 11.72 g W: 88.8 g (BŁ: 9.98 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Makaron z brokułem
624 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 27.68 g T: 13.08 g W: 106.25 g (BŁ: 14.15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
420 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 7.5 g T: 0 g W: 105 g (BŁ: 15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   38

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2495 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 92.78 g
Tłuszcz: 63.89 g
Węglowodany: 417.25 g (w tym błonnik: 59.16 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Borówka amerykańska 750g     20,97 zł (20,97 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 150g     1,83 zł (5,49 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 750ml     2,62 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pomidory 450g     2,39 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Woda 300ml 0,00 zł (0,00 zł)



×