Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 60g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 110g |
![]() |
|
Kurkuma | 10g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Mango | 200g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 21ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |