Darmowa dieta 2500 kcal nr 2337



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja bez laktozy)
542 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 9.66 g T: 7.37 g W: 114.41 g (BŁ: 8.86 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

12   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   17

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Zapiekanka z grahamki z pieczarkami
670 kcal
Łączna waga porcji: 700g.

B: 30.6 g T: 13.14 g W: 117.56 g (BŁ: 19.1 g)

Wegetariańskie  

55   10

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Bułkę kroimy na pół, smarujemy margaryną, a następnie nakładamy pokrojone pieczarki i starty ser. Pieczemy w piekarniku, zjadamy z pokrojonymi pomidorkami.


Podwieczorek


Sałatka z awokado i kurczakiem
574 kcal
Łączna waga porcji: 540g.

B: 27.44 g T: 43.14 g W: 23.2 g (BŁ: 8.48 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

40   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy na parze. Sałatę rwiemy na małe kawałki, awokado kroimy w kostkę, pomidory na pół, cebulę drobno siekamy. Całość polewamy oliwą, doprawiamy i mieszamy.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

14   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2455 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 86.7 g
Tłuszcz: 88.72 g
Węglowodany: 359.31 g (w tym błonnik: 59.31 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 16g     1,12 zł (6,99 zł)
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Bułka grahamka 180g     2,46 zł (2,67 zł)
Cebula czerwona 60g     0,28 zł (2,99 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 150g     1,83 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Margaryna do pieczywa 10g     0,11 zł (2,69 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Pomidory 450g     2,39 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 440g     6,14 zł (6,98 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rodzynki 22g     0,49 zł (4,49 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Ser mozzarella 30g     0,77 zł (3,19 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Woda 300ml 0,00 zł (0,00 zł)



×