Zmiksuj wszystko w blenderze
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 150g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 130g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 24g |
![]() |
|
Pomarańcze | 490g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |