Darmowa dieta 2500 kcal nr 5354



Śniadanie


Owsianka z orzechami
521 kcal
Łączna waga porcji: 346g.

B: 15.24 g T: 31.61 g W: 51.12 g (BŁ: 13.41 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
420 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 7.5 g T: 0 g W: 105 g (BŁ: 15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   38

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Obiad


Makaron z brokułem
624 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 27.68 g T: 13.08 g W: 106.25 g (BŁ: 14.15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
740 kcal
Łączna waga porcji: 676g.

B: 23.26 g T: 32.3 g W: 97.36 g (BŁ: 15.58 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 79.86 g
Tłuszcz: 91.34 g
Węglowodany: 387.07 g (w tym błonnik: 67.73 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Bazylia świeża 12g     0,96 zł (7,99 zł)
Borówka amerykańska 750g     20,97 zł (20,97 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Fasola szparagowa 400g     4,88 zł (5,49 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 300g     3,37 zł (4,49 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Nasiona chia 25g     0,70 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 70g     3,08 zł (10,99 zł)
Orzechy brazylijskie 16g     3,20 zł (19,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pomidory 800g     4,26 zł (7,98 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)



×