Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 750g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 300g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Nasiona chia | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 70g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pomidory | 800g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |