Darmowa dieta 2500 kcal nr 57507



Śniadanie


Kanapka z masłem, indykiem i ogórkiem kiszonym
544 kcal
Łączna waga porcji: 360g.

B: 23.32 g T: 20.32 g W: 74.2 g (BŁ: 12.36 g)



50   8

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 4

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Serek z suszonymi śliwkami (bezglutenowy)
520 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 41.6 g T: 1.76 g W: 89.72 g (BŁ: 8.32 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   41

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Śliwki kroimy na kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
934 kcal
Łączna waga porcji: 336g.

B: 22.6 g T: 40.96 g W: 120.42 g (BŁ: 2.9 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

74   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2503 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 112 g
Tłuszcz: 83.87 g
Węglowodany: 350.69 g (w tym błonnik: 44.72 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Mąka pszenna typ 500 96g     0,29 zł (2,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 120g     1,50 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 20g     0,28 zł (2,79 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 400g     5,38 zł (5,38 zł)
Szynka z indyka 80g     3,76 zł (7,99 zł)
Śliwki suszone 80g     2,66 zł (4,99 zł)



×