Darmowa dieta 2500 kcal nr 75538



Śniadanie


Pancakes szpinakowe z owocami
571 kcal
Łączna waga porcji: 334g.

B: 21.07 g T: 16.29 g W: 90.2 g (BŁ: 8.76 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

4   24

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mleko sojowe mieszamy z sokiem z cytryny, odstawiamy na 5 minut. Szpinak myjemy i osuszamy. Do naczynia blendera wsypujemy płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę i szczyptę soli. Całość miksujemy tak, aby przypominała mąkę. Następnie dodajemy szpinak, mleko, banan, syrop klonowy i olej kokosowy, ponownie miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego. Smażymy na średnim ogniu po około 3 minuty z każdej strony. Podajemy udekorowane owocami i ewentualnie syropem klonowym.


Drugie śniadanie


Parówki z pomidorem i chlebem
494 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 11.75 g T: 33.65 g W: 40.01 g (BŁ: 7.08 g)



41   7

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Parówki ugotować Pomidora lub inne warzywo pokroic (przyprawic wedlug uznania) Chleb posmarować masłem


Obiad


Kurczak chrupiący
921 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 57.35 g T: 24.75 g W: 123.7 g (BŁ: 12 g)

Bezglutenowe  

94   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy pieprz i sól, mieszamy, a następnie dodajemy kurczaka. Zostawiamy na kilka minut. W międzyczasie płatki kukurydziane ugniatamy widelcem albo mielimy w młynku po czym panierujemy w nich kurczaka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu i podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Kolacja


Sałatka z granatem, pomarańczą i awokado
510 kcal
Łączna waga porcji: 368g.

B: 16.2 g T: 36.74 g W: 33.32 g (BŁ: 8.19 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   38

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Owoce i rukolę myjemy.
  2. Awokado, ser i pomarańczę kroimy w kostkę.
  3. Na talerzu rozkładamy rukolę, a następnie pokrojone owoce i ser.
  4. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem.
  5. Całość posypujemy pestkami dyni i polewamy sokiem z cytryny wymieszanym z oliwą.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2496 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 106.37 g
Tłuszcz: 111.43 g
Węglowodany: 287.23 g (w tym błonnik: 36.03 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 140g     4,35 zł (13,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Granat 100g     2,72 zł (5,99 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 100g     0,62 zł (2,49 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mleko sojowe 125ml     0,87 zł (6,99 zł)
Olej kokosowy 7g     0,35 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Parówki popularne 70g     2,15 zł (7,69 zł)
Pestki dyni 30g     1,20 zł (3,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory 100g     0,53 zł (3,99 zł)
Proszek do pieczenia 2g     0,05 zł (0,75 zł)
Płatki kukurydziane bezglutenowe 50g     0,67 zł (7,99 zł)
Płatki owsiane 100g     0,66 zł (3,29 zł)
Rukola 100g     5,99 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Ser typu "Feta" 100g     1,59 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 5g     0,13 zł (5,29 zł)
Szpinak 40g     0,80 zł (3,99 zł)



×