Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 30g |
0,73 zł
(2,69 zł) |
|
| Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
| Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 30g |
0,27 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 40g |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
| Otręby owsiane | 32g |
0,68 zł
(3,19 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Por | 80g |
1,39 zł
(3,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
| Serek twarogowy ziarnisty | 280g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Szynka z indyka | 90g |
4,23 zł
(7,99 zł) |
|
| Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Śledź marynowany | 150g |
3,64 zł
(8,49 zł) |