Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 210g |
1,47 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 40g |
0,39 zł
(3,39 zł) |
|
| Kasza manna | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
4,50 zł
(8,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 135ml |
0,47 zł
(3,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
| Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Suszone pomidory | 20g |
0,50 zł
(6,99 zł) |
|
| Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |