Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 70g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Migdały | 110g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy laskowe | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 75g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 45g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 26g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |