Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 120g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Przyprawa do kurczaka | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Woda | 130ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |