Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 130g |
0,31 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Fasola biała konserwowa | 50g |
0,50 zł
(3,99 zł) |
|
| Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
| Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
| Kasza jaglana | 60g |
0,58 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
| Mandarynki | 260g |
2,97 zł
(7,99 zł) |
|
| Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
| Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
| Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
| Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |