Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 60g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 680g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |