Darmowa dieta 2500 kcal nr 92917



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

52   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Filety śledziowe z ogórkiem i grahamką (wersja bezglutenowa)
416 kcal
Łączna waga porcji: 300g.

B: 28.35 g T: 19.98 g W: 31.68 g (BŁ: 1.56 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

22   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Filety podajemy z pokrojonymi w paski ogórkami kwaszonymi i krążkami ryżowymi.


Obiad


Kotlety z kalafiora z kaszą i sałatą
716 kcal
Łączna waga porcji: 631g.

B: 35.69 g T: 31.38 g W: 78.62 g (BŁ: 10.49 g)

Bezglutenowe  

25   24

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.



Podwieczorek


Twarożek z rzodkiewką
410 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 52.5 g T: 14 g W: 20.28 g (BŁ: 2.71 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

59   3

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rozgniatamy widelcem twaróg. Dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Kroimy rzodkiewki w małą kostkę i siekamy koperek. Dodajemy do twarożku. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Przepis podesłał: pogromcafasoli


Kolacja


Omlet z pieca na słodko
479 kcal
Łączna waga porcji: 401g.

B: 24.55 g T: 16.36 g W: 61.6 g (BŁ: 5.81 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

36   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.

Autor: qba100



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2487 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 150.9 g
Tłuszcz: 102.48 g
Węglowodany: 252.25 g (w tym błonnik: 20.92 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Jaja kurze całe 200g     1,40 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 230g     1,78 zł (2,78 zł)
Kalafior 250g     4,16 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 80g     0,77 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 41g     4,90 zł (5,98 zł)
Krążki ryżowe 30g     0,73 zł (2,69 zł)
Malina 50g     1,00 zł (9,99 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Mąka ryżowa 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 120g     1,50 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Rzodkiewka 75g     1,56 zł (2,49 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Ser twarogowy półtłusty 250g     3,99 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Wieprzowina, łopatka 100g     2,25 zł (13,49 zł)
Śledź marynowany 150g     3,64 zł (8,49 zł)



×