Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 36g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Musztarda miodowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 90g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Rukola | 70g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |