Darmowa dieta 2500 kcal nr 94946



Śniadanie


Parówki z pomidorem i chlebem
494 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 11.75 g T: 33.65 g W: 40.01 g (BŁ: 7.08 g)



41   7

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Parówki ugotować Pomidora lub inne warzywo pokroic (przyprawic wedlug uznania) Chleb posmarować masłem


Drugie śniadanie


Placuszki bananowo szpinakowe
610 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 21.06 g T: 15.72 g W: 101 g (BŁ: 8.84 g)

Wegetariańskie  

15   18

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Szpinak opłukać i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać banana i zblendować. Dorzucić jajka, erytrol, szczyptę soli, domowy ekstrakt waniliowy (można pominąć), mleko kokosowe i ponownie zblendować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej tłuszczem.Jogurtem naturalnym polać po plackach i udekorować malinami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Kaszotto z kaszy bulgur z białą fasolką, papryką, cukinią i szpinakiem
628 kcal
Łączna waga porcji: 895g.

B: 28.35 g T: 18.67 g W: 96.74 g (BŁ: 19.09 g)

Wegetariańskie  

7   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na głębokiej patelni (takiej z pokrywą) lub w szerokim garnku, na maśle i oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i chwilę razem podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając co chwilę smażyć przez około 2 minuty. Wsypać suchą kaszę bulgur i podsmażać przez ok. 1 minutę mieszając. Dodać słodką paprykę w proszku, kurkumę oraz kumin. Wlać gorący bulion i zagotować, dodać fasolkę z puszki wraz z zalewą, pomidory z puszki, wymieszać i całość zagotować na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć pokrywą, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut, w międzyczasie po 10 minutach gotowania dodać cukinię pokrojoną w słupki lub kosteczkę, wymieszać, przykryć i dalej gotować przez ostatnie 5 minut. Dodać sos ostrygowy i ciągle mieszając zagotować. Następnie dodać szpinak, wymieszać i podgrzewać przez chwilę aż zwiędnie. Można podawać samodzielnie lub z poniższymi dodatkami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Fit ogórkowa
350 kcal
Łączna waga porcji: 646g.

B: 25.06 g T: 4.51 g W: 61.24 g (BŁ: 16.32 g)

Bezglutenowe  

25   13

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pierś z kurczaka umyj i oczyść z błon. Ziemniaki obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę. Ogórki pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera obierz. Cebulę pokrój w piórka. Do garnka włóż pierś z kurczaka, marchewkę, pietruszkę, selera, pora i cebulę. Dodaj liście laurowe, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Zalej wodą i postaw na dużym ogniu. Kiedy bulion zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i gotuj ok. 20 minut. Z bulionu wyjmij warzywa i pierś z kurczaka. Marchewkę pokrój w plastry. Kurczaka pokrój w kostkę 2 cm x 2 cm. Włóż z powrotem do garnka. Dodaj ziemniaki i ogórki. Gotuj ok. 15 minut. Odlej jeden kubek zupy i delikatnie wymieszaj go z jogurtem. Powoli wlej do zupy i wymieszaj. Podawaj z listkami natki pietruszki.


Kolacja


Omlet inaczej
393 kcal
Łączna waga porcji: 239g.

B: 18.17 g T: 12.76 g W: 53.73 g (BŁ: 4.38 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

34   13

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Oddzielamy białka od żółtek. W wysokim naczyniu ubijamy same białka, dodając szczyptę soli. Żółtka łączymy z mąką, odżywką i pdp, które później delikatnie na niskich obrotach łączymy z ubitymi białkami. Smażymy na delikatnie posmarowanej olejem lub masłem klarowanym patelni pod przykryciem około 3-4 minuty z każdej strony. Zdjemujemy na talerz smarujemy jogurtem, układamy owoce, opcjonalnie polewamy np. Polewą z odżywki białkowej i posypujemy łyżeczką erytrolu pudru


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2475 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 104.39 g
Tłuszcz: 85.31 g
Węglowodany: 352.72 g (w tym błonnik: 55.71 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Aromat waniliowy 2g     0,32 zł (1,59 zł)
Banan 300g     1,50 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 30g     0,84 zł (6,99 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula 180g     0,43 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Czosnek 25g     1,10 zł (2,19 zł)
Fasola biała konserwowa 420g     4,19 zł (7,98 zł)
Filet z piersi kurczaka 50g     0,87 zł (8,69 zł)
Jaja kurze całe 300g     2,10 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 100g     0,62 zł (2,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kasza bulgur 100g 0,00 zł (0,00 zł)
Ksylitol 17g     0,88 zł (12,99 zł)
Kumin (kmin rzymski) 1g     0,09 zł (1,29 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Liść laurowy 4g     0,86 zł (1,29 zł)
Malina 140g     2,80 zł (9,99 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Masło 30g     0,75 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 8g     0,52 zł (1,29 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 100ml     1,80 zł (8,99 zł)
Mąka gryczana 60g 0,00 zł (0,00 zł)
Mąka ziemniaczana 80g 0,00 zł (0,00 zł)
Natka pietruszki 30g     2,63 zł (4,38 zł)
Ogórek kiszony 50g     0,44 zł (7,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Parówki popularne 70g     2,15 zł (7,69 zł)
Pieprz czarny 5g     0,45 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 80g     0,66 zł (2,49 zł)
Pomidory 100g     0,53 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 420g     4,40 zł (8,38 zł)
Por 100g     1,73 zł (3,99 zł)
Proszek do pieczenia 7g     0,18 zł (0,75 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Szpinak 180g     3,59 zł (3,99 zł)
Sól biała 8g     0,05 zł (1,99 zł)
Woda 1.5ml 0,00 zł (0,00 zł)
Ziele angielskie 5g     0,53 zł (1,59 zł)
Ziemniaki 50g     0,09 zł (3,69 zł)



×