Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 320g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 384g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 95g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |