Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 280ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |