Darmowa dieta 2600 kcal nr 2314



Śniadanie


Kanapki z pesto
413 kcal
Łączna waga porcji: 260g.

B: 10.33 g T: 9.71 g W: 78.43 g (BŁ: 13.58 g)

Wegetariańskie  

48   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
528 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 7.1 g T: 9.22 g W: 110.8 g (BŁ: 10.48 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Makaron z brokułem (wersja bezglutenowa)
637 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 17.98 g T: 12.58 g W: 117.25 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Sałatka z tuńczykiem
622 kcal
Łączna waga porcji: 1220g.

B: 57.3 g T: 24.26 g W: 51.62 g (BŁ: 15.18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

64   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Sałatę rwiemy na małe kawałki, myjemy i wkładamy do miski.
  2. Dodajemy tuńczyka wraz z olejem.
  3. Pomidory i paprykę myjemy, kroimy i dodajemy do miski.
  4. Wsypujemy oliwki i umytą, pokrojoną w piórka cebulę.
  5. Dodajemy bazylię, pieprz, sól oraz sok z cytryny, całość mieszamy.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2611 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 107.32 g
Tłuszcz: 73.71 g
Węglowodany: 412.73 g (w tym błonnik: 60.45 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Bazylia (suszona) 16g     3,66 zł (4,58 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cebula czerwona 100g     0,46 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 150g     1,83 zł (5,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Makaron kukurydziany 100g     0,92 zł (4,59 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Oliwki zielone marynowane, konserwowe 100g     1,75 zł (3,49 zł)
Papryka czerwona 530g     9,71 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 20g     2,22 zł (9,99 zł)
Pomidory 1470g     7,82 zł (7,98 zł)
Sałata lodowa 400g     6,85 zł (11,98 zł)
Sałata masłowa 30g     1,07 zł (4,99 zł)
Sok cytrynowy 27g     0,71 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Tuńczyk w oleju 340g     11,01 zł (11,98 zł)
Woda 300ml 0,00 zł (0,00 zł)



×