Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 20g |
![]() |
|
Cebula | 180g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czekolada deserowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 312g |
![]() |
|
Kabanosy | 23g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Kasza manna | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 80g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 300g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 115ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 22g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 1g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 570g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |