1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 840g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 480g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Cytryna | 6g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kiełki fasoli mung | 20g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 125g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 40ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 25g |
![]() |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 10g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |