Pokrój pomidory na pół, wymieszaj z sokiem z cytryny, oliwą i solą w misce. Dodaj bazylię i zostaw na parę minut, by pomidory przeszły przyprawami. Nagrzej patelnie, odcedź fasolkę i wsyp z koperkiem na patelnię, dopraw pieprzem. Smaż przez 5 minut, powinna popękać. dodaj pomidory na patelnię, dodaj szklankę wody, dodaj resztę przypraw i daj wrzeć przez minutę. Dodaj jajko na stronie patelni i przykryj na około 3 minuty, Opiecz chleb w tosterze, potem posmaruj je ricottą. podane na talerzu posyp pozostałymi listkami bazylii. Najlepiej doprawić ostrym sosem chilli
Całość mieszamy w misce.
Kanapkę smarujemy serkiem. Na kanapkę kładziemy szynkę i pomidor.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 2g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 30g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 280g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 7g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koperek suszony | 1g |
![]() |
|
Ksylitol | 10g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 200g |
![]() |
|
Malina | 140g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 750g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 6g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 60g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka ziemniaczana | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 125g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 260g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Ser ricotta | 40g |
![]() |
|
Serek typu "Fromage" naturalny | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Szpinak | 120g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Woda | 518ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |