Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mandarynki | 130g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 40ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 70g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |