Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 490g |
![]() |
|
Bułka tarta | 20g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Limonka | 50g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Mandarynki | 130g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 40ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy laskowe | 15g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 70g |
![]() |
|
Papryka chilli | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 145g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 45g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 20g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 30g |
![]() |