1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Brzoskwinia | 340g |
2,37 zł
(3,49 zł) |
|
| Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
| Dynia | 500g |
4,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Gałka muszkatołowa | 2g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
| Gruszka | 250g |
1,75 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir (proszek) | 2g |
0,25 zł
(1,89 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 170g |
1,19 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 470g |
3,63 zł
(4,17 zł) |
|
| Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
| Kalafior | 300g |
5,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 64g |
6,39 zł
(9,98 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 100g |
3,90 zł
(7,79 zł) |
|
| Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 460ml |
4,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Ogórek gruntowy | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 2g |
0,18 zł
(1,79 zł) |
|
| Por | 140g |
2,43 zł
(3,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
| Rzeżucha | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Rzodkiewka | 180g |
3,74 zł
(4,98 zł) |
|
| Sezam | 20g |
0,52 zł
(7,79 zł) |
|
| Sok pomarańczowy | 40g |
0,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Sok z buraków | 150g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Sól biała | 4g |
0,02 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |