Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |