Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
| Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula | 190g |
0,45 zł
(1,89 zł) |
|
| Fasola biała konserwowa | 50g |
0,50 zł
(3,99 zł) |
|
| Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
0,81 zł
(2,69 zł) |
|
| Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 14g |
0,40 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 60g |
0,58 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
| Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
| Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
| Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Ryż brązowy | 120g |
0,90 zł
(2,99 zł) |
|
| Suszone pomidory | 28g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
| Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |