Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 300g |
![]() |
|
Cebula | 85g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 750ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |