1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 280g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kalafior | 500g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 48g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 64g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Rodzynki | 14g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 255g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sok z buraków | 150g |
![]() |