Kanapkę smarujemy serkiem. Na kanapkę kładziemy szynkę i pomidor.
Autor: qba100
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 150g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Serek typu "Fromage" naturalny | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |