Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 12g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 400g |
![]() |
|
Imbir | 4g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 192g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Melon | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 4g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 70g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 210g |
![]() |
|
Pomidory | 920g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |