Darmowa dieta 2700 kcal nr 3301



Śniadanie


Placki kukurydziane
445 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 18.92 g T: 11.15 g W: 71.29 g (BŁ: 7.8 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Drugie śniadanie


Koktajl melonowy z imbirem
348 kcal
Łączna waga porcji: 716g.

B: 4.18 g T: 6.52 g W: 71.42 g (BŁ: 4.26 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Obiad


Sałatka z czerwoną fasolą
704 kcal
Łączna waga porcji: 874g.

B: 34.3 g T: 15.36 g W: 124.22 g (BŁ: 32.5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Podwieczorek


Makaron z fasolką i pomidorami
740 kcal
Łączna waga porcji: 676g.

B: 23.26 g T: 32.3 g W: 97.36 g (BŁ: 15.58 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Fritata z papryką i cukinią
423 kcal
Łączna waga porcji: 457g.

B: 22.49 g T: 17.9 g W: 48.98 g (BŁ: 10.68 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

34   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2660 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 103.15 g
Tłuszcz: 83.23 g
Węglowodany: 413.27 g (w tym błonnik: 70.82 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 12g     0,84 zł (6,99 zł)
Bazylia świeża 12g     0,96 zł (7,99 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 240g     2,87 zł (4,79 zł)
Fasola szparagowa 400g     4,88 zł (5,49 zł)
Imbir 4g     0,11 zł (5,69 zł)
Jaja kurze całe 192g     1,34 zł (6,99 zł)
Jarmuż 50g     1,40 zł (6,99 zł)
Kukurydza konserwowa 200g     1,64 zł (2,79 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 200g     2,25 zł (4,49 zł)
Melon 200g     2,00 zł (11,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 30ml     0,10 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 30g     0,11 zł (3,59 zł)
Ocet balsamiczny 4g     0,20 zł (12,49 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 70g     3,08 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 210g     3,85 zł (10,99 zł)
Pomidory 920g     4,89 zł (7,98 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)



×