Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Bułka grahamka | 180g |
2,46 zł
(2,67 zł) |
|
Bułka tarta (bezglutenowa) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 45g |
0,31 zł
(6,99 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
0,47 zł
(1,49 zł) |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
1,59 zł
(5,69 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
0,11 zł
(2,69 zł) |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
1,40 zł
(9,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 320g |
4,47 zł
(6,98 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Ser mozzarella | 80g |
2,04 zł
(3,19 zł) |
|
Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |