Darmowa dieta 2700 kcal nr 3557



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
409 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 15.44 g T: 8.02 g W: 77.93 g (BŁ: 17.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
534 kcal
Łączna waga porcji: 850g.

B: 23.6 g T: 11.72 g W: 88.8 g (BŁ: 9.98 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Risotto z groszkiem i grzybami
722 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 19.56 g T: 23.4 g W: 119.42 g (BŁ: 21.5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   25

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone w paski grzyby. Wrzucamy ugotowany wcześniej ryż, groszek i przyprawiamy dla smaku pieprzem i solą.


Podwieczorek


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
578 kcal
Łączna waga porcji: 1114g.

B: 5.82 g T: 24.2 g W: 91.84 g (BŁ: 14.06 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   61

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2654 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 79.03 g
Tłuszcz: 85.28 g
Węglowodany: 432.62 g (w tym błonnik: 76.11 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Cebula 60g     0,14 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 80g     0,96 zł (4,79 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 150g     1,83 zł (5,49 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 120g     0,81 zł (2,69 zł)
Gruszka 260g     1,82 zł (6,99 zł)
Imbir 10g     0,28 zł (5,69 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 24g     2,24 zł (13,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 500ml     1,75 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Pomidory 570g     3,03 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 120g     0,90 zł (2,99 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Woda 800ml 0,00 zł (0,00 zł)



×