Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Hummus naturalny | 120g |
4,49 zł
(5,98 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Krążki ryżowe | 60g |
1,47 zł
(2,69 zł) |
|
Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
1,05 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |