Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Brokuły | 550g |
8,24 zł
(14,98 zł) |
|
Cebula | 150g |
0,35 zł
(1,89 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
7,66 zł
(22,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 545g |
3,81 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
0,46 zł
(4,59 zł) |
|
Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
0,07 zł
(3,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
0,64 zł
(4,29 zł) |
|
Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
Szczypiorek | 15g |
1,49 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |